STEUN DE Oosterparkkerk
Amsterdams monument uit 1904 ondergaat GRONDIGE renovatie
De Oosterparkkerk

De Oosterparkkerk is een aaibaar kerkgebouwtje in het hart van Amsterdam. Een plek waar je God en elkaar kunt ontmoeten. Er zijn bijeenkomsten van allerlei soort. Van zondagse diensten tot Voedselbank-diners, van promotieborrels en trouwfeesten tot muziekavonden. Een klein gebouw, met een groot hart. Om al haar functies te kunnen blijven vervullen, zijn restauratie en vernieuwing hard nodig.

Voor wie is de Oosterparkkerk?

De Oosterparkkerk is er voor alle Amsterdammers. Met kerkdiensten, concerten, Voedselbank-diners, lezingen, bruiloften en soms zelfs onderdak voor mensen die het nodig hebben. Een veelzijdige, open rol die we graag blijven vervullen. Daarvoor zijn restauratie en vernieuwing hard nodig. Het gebouw is straks nog opener en vriendelijker in gebruik. En daarmee toegankelijker voor zowel de gemeente, de buurt, als voor de rest van Amsterdam.

Ontdek het gebouw

De Oosterparkkerk is gebouwd in 1904. Zowel de hoofdstructuur als de prachtige ornamenten en details zijn goed bewaard gebleven. Het gebouw heeft, na bijna 120 jaar, nog steeds zijn oorspronkelijke functie. Zelfs het originele orgel is er nog.

Bekijk hier hoe de kerk er vandaag uitziet. We geven toe: dit is geen fancy virtuele tour (we reserveren liever zoveel mogelijk voor de restauratie), maar geeft wel een goede indruk. Ook van de mogelijkheden.

ONTDEK MEER
OVER HET GEBOUW

De Oosterparkkerk en de kosterswoning ernaast zijn in 1902 ontworpen door architect A. Salm, verder bekend van de paardentramremise aan de Amstelveenseweg, het Artis-aquarium en de Keizersgrachtkerk.

lorem ipsum
STEUN ONS

Lorem ipsum dolor sit ametcon sectetur adipisicing elit, sed doiusmod tempor incidilabore et dolore magna aliqua. Ut enim ad mini veniam, quis nostrud ullamco

Doel: € 200.000,-
Reeds opgebracht: € 52.265,80
Gedoneerd 26%
Het doelbedrag van € 200.000,- willen we opbrengen via (oud)leden, familie, vrienden, sympathisanten en buurtbewoners. Help jij ook mee?! 
NN
0
,-
reeds beschikbaar bouwbudget
0
,-
benodigd via leningen
0
,-
geraamde projectkosten