Hoe kan ik doneren?

Je kunt ons op verschillende manieren steunen. Neem een kijkje in de webshop en ontdek welke onderdelen we voor de renovatie en verbouwing nodig hebben. Selecteer één of meerdere onderdelen, plaats ze in de winkelwagen en reken af via iDeal of je creditcard.

Ook is het mogelijk om gemakkelijk, betrouwbaar en snel een bedrag naar keuze te schenken via Tikkie. Klik op de link en plaats je gift via de Tikkie omgeving.

Verder is het mogelijk om een eenmalige of periodieke gift te geven. Lees meer over de verschillen tussen beide vormen van schenken.

De Oosterparkkerk is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften zijn daarom aftrekbaar bij de Belastingdienst.

Voor de renovatie en verbouwing is op korte termijn geld nodig. Daarom willen wij je vragen om een zo groot mogelijk deel van je gift eenmalig over te maken. Dit geld is dan op korte termijn beschikbaar voor de verbouwing.

Overmaken
Je kunt je gift storten op NL87 ABNA 08322382 36 ten name van Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Amsterdam Centrum en onder vermelding van ‘Steun de OPK’. De bedragen zijn alleen inzichtelijk voor de penningmeester van de Oosterparkkerk.

Fiscaal voordeel
De Oosterparkkerk en aanverwante commissies zijn aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat je alle giften aan de Oosterparkkerk kunt aftrekken van je belastingaangifte. Wel geldt hiervoor een drempel en een maximum. Het bedrag boven de drempel mag je aftrekken. Maar niet meer dan het maximumbedrag. Het drempelbedrag en het maximumbedrag hangen af van je drempelinkomen. Dat is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3.

Het RSIN/Fiscaal nummer van de Oosterparkkerk is 851 803 544

Ook is het mogelijk om via een periodieke schenking je bijdrage (deels) te geven zonder dat het je meer hoeft te kosten. Bij een periodieke gift schenk je de Oosterparkkerk een door jou vastgesteld bedrag per jaar ten behoeve van de verbouwing. Dit doe je voor een periode van minimaal vijf jaar.

Fiscaal voordeel
In tegenstelling tot de eenmalige gift is een periodieke schenking 100% aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Er geldt geen drempel en geen maximum. Heel concreet betekent dit dat je, afhankelijk van de hoogte
van je inkomen, tot 52% van de gift kunt terugkrijgen. Je kunt dit voordeel desgewenst ook ten goede laten komen aan de Oosterparkkerk.

Voorwaarden
Er zijn twee voorwaarden aan periodieke schenkingen verbonden. De eerste is dat jij je verbindt om minimaal vijf achtereenvolgende jaren het toegezegde bedrag over te maken (tenzij de gift stopt om een van de opgegeven
redenen). De tweede is dat deze verbintenis vastgelegd moet worden in een ‘overeenkomst periodieke gift in geld’. Je dient hiervoor het model van de Belastingdienst te gebruiken.

Stappen
Een periodieke schenking afspreken, is niet ingewikkeld. Je hoeft alleen de volgende stappen te volgen:

1. Download de overeenkomst via deze link.
2. Vul de overeenkomst in.
3. Sluit een kopie van je paspoort/rijbewijs bij.
4. Vergeet niet je handtekening te zetten.
5. Verstuur de documenten naar:
penningmeester@oosterparkkerk.nl

Neem contact op met de penningmeester als het (digitaal) niet lukt.

Heb je vragen of wil je meer weten over schenken aan de Oosterparkkerk (ten behoeve van de verbouwing), neem contact op met onze penningmeester via penningmeester@oosterparkkerk.nl

Voor fiscale vragen kun je ook (gratis) terecht bij de Belasting Telefoon: 0800 0543.

Kom direct in actie

Privacy Instellingen
Wanneer je onze website bezoekt, kan er informatie via je browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies worden opgeslagen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.