Meer over het gebouw

De Oosterparkkerk en de kosterswoning ernaast zijn in 1902 ontworpen door architect A. Salm, ook bekend van de paardentramremise aan de Amstelveenseweg, het Artis-aquarium en de Keizersgrachtkerk.

In 1904 nam de opdrachtgever – de Doopsgezinde Gemeente – het eenvoudige zaalkerkje in gebruik. Sinds 1975 is de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) eigenaar en hoofdgebruiker.

Het gebouw ligt ietsje naar achteren zodat er een klein hofje is. Zo zie je meteen dat het geen ‘gewoon’ gebouw is. Over de bakstenen gevel lopen bruinverglaasde banden en de brede voorgevel is afgewerkt met een natuurstenen lijst. Op de hoeken en op de top staan geornamenteerde ‘pinakels’.

De zijkant heeft veel glas-in-lood en natuursteen. Midden op het dak vind je een ‘dakruiter’.

Binnen eist onder een mooi gewelfd plafond, een prachtig orgel, tevens uit 1904, de aandacht op. Leuk om te weten: de kerk is nog steeds in de oorspronkelijke kleuren geschilderd.

Kom direct in actie

Privacy Instellingen
Wanneer je onze website bezoekt, kan er informatie via je browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies worden opgeslagen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.